Oct 28, 2010

AKU~

Sejak akhir-akhir ni
AKU=EMO

dan aku rasa semuanya adalah
AKU=SALAH

entahlah mungkin aku yang terlebih.
AKU=SENSITIF

kadang-kadang benda tu sangat lah kecik.
(itu aku dapat tahu bila aku fikirkan semula)

tapi aku pun tak tahu kenapa aku macam tu.
AKU=CONFUSED

Kan aku da cakap aku ni sensitif.
Tapi tak kan lah aku nak semua orang ikut cakap aku kan. Tak kan lah aku nak biarkan orang semua ikut kepala aku je.
 No! it's not me.
it's impossible.
bila emo..
AKU=PENDIAM

haha.tapikan aku cepat cool jugak.Sekejap je aku macam tu. (ye ke?) haha xtahu la.
AKU=COOL
(sory yer yan)

banyak sangat pertanyaan dan persoalan dalam hidup aku ni.

kenapa aku macam ni?
kenapa aku macam tu?
kenapa aku tak macam ni?
kenapa aku tak macam tu?

Tapi aku tahu, aku tak boleh jadi orang lain. Kalau aku jadi orang lain, siapa nak jadi aku? haha. takkan ade yang nak punya.
AKU=LEBAR
jadi

aku hanya boleh
AKU=BERSYUKUR

sebab, aku masih boleh memperbaiki diri tapi bukannya dengan menjadi orang lain.

aku nak jadi
AKU=UNIK

aku nak jadi cam ni jugakk
AKU= HATI KERAS

tapi aku tahu sebenarnya
AKU=NGENG
haha
Funky Monkey
=)
thanks for reading.
i'm juz being myself.



Oct 21, 2010

tiada



Aku begini.


Boleh tak aku jalan seiring dengan kau??


 Boleh tak kita jadi seperti ini?

Susah

Senang

Pandangan kau

Pandangan aku

Kita terima

sama rata.

Oct 20, 2010

LAzy~


Apa nak jadi ni?
tolong eja kan.
M.A.L.A.S
MALAS,MALAS & MALAS lagi.



Malas study

Semangat!!
Mana kau pergi??
Mana??
Aku perlukan kau.
Marilah datang ke mari.
Meh cepatttt

Aku tak mahu malas da.
Nak rajin-rajin.
Nak semangat.





tido je tahu

Semangat, meh lah.
Ngat oh ngat.
Aku cari kau ni.
Manalah kau pergi.

Puas aku cari.
Aku tak nak malas lagi.
Final da dekat ni.
Ngat!! Meh lah.






 
Ini kes salah kan orang lain.


Aku tahu.
Kau akan datang kn??
Sebab...
Semangat tu kan penting.

PAHIT,MANIS,KELAT?
yang penting SEMANGAT!!

Betul x??
Haha.


Apa-apa pun.Semuanya terpulang kepada diri kita sendiri.
Jika kita nak malas, tak nak buat kerja, sampai bila-bila pun kita akan berterusan macam tu jugakkk.
Jika kita nak maju ke hadapan, kita tak boleh malas-malas. Kena tingkatkan tahap kerajinan.

Koranggg pulak macam mana??
Tepuk dada tanya selera.
=)

Have a nice day koranggg.

Oct 13, 2010

TIEA=19


SELAMAT HARI LAHIR TIEA SAYANGGGG

sweet sweet 19

may ALLAH bless u always

good luck in your future life.

i love u tiea

siblings foreva =)

u r the best!!

miss u dear.

jangan nakal-nakal.

Oct 4, 2010

Touching~

Salam and hye semua,


Aku baru balik test EG(Engineering Graphics not English). Frust sebab tak sempat buat. Komputer yang sengal tu asek keluarkan VIRUS THREATED. Geram aku geram.Jap lagi ade test lukisan & MCQ pulak.Aku harap aku dapat jawab la.Aminnn.

ok hari ni aku nak cerita satu cerita.

011010 aku menghadirkan diri ke jamuan raya Convofair 2010. Waa sangat best. Nak buat tambah best lagi sebab bunga-bunga GNC berbaju merah jambu tanpa dirancang.Saya ulang. MERAH JAMBU. haha. waa coincidence.adakah kami ada pertalian hati?? atau ada gerakan minda yang sama?? ohh itu aku tak mampu jawab. Tapi aku rasa bunga-bunga GNC ni semua sekepala dan semua sehati sejiwa.ececey AMIRA mula la tu. Tapi kan, nak jadi lagi best, bila dua orang daripada kami jadi MC. haha sudah tentunya bukan aku. dan bukan juga Kak Ayu. so siapa??haha terketar-ketar mereka. Aku hanya mampu memberi SEMANGAT dari jauh. Tapi korangg memang berbakat.=). Keep it Up!!

Oh masa nak abes jamuan raya tu, ade la sedikit motivasi dan video yang dikongsikan. Inilah videonye. Touching sangat.Koranggg tontonlah~

video
Thanks to yan kerana download kan video ini.


Apa macam?? Touching tak?? Bersemangat kembali tak?? tengok je lah semangat pelari tu. hebat kan?? even sakit pun masih meneruskan perlarian dia hingga ke garisan penamat. Aku paling suka ayat ini.

Derek Redmond may not have finished first place, but he managed to finish his race!

When we are hurting and fighting, He comes and helps us.

Aku rasa, semua keluarga akan buat benda yang sama, bila orang yang kita sayang berada dalam kesusahan atau pun kesedihan.Touching giler kan. So sama jugak macam kawan. Kawan ibarat keluarga. Keluarga tak boleh digantikan. Tapi bila keluarga jauh, Insyallah kawan boleh tolong kan??

I love myself
I love my family
I love my friends.

Sangat bersemangat kan Derek Redmond ni. Dia tak give up. Dia penuh dengan semangat. Ayah dia pon semangat jugakk. Video ini buat aku lebih bersemangat dan lebih bermotivasi. Aku nak cepatcepat abeskan race aku. Even aku tak dapat nak buat yang terbaik. Tapi aku harap aku mampu menamatkan race aku. Aku tak nak give up. Dan aku tak nak jugak rakan-rakan seperjuanganku jatuh. Bangkit semua. Tunjukkan kita boleh.

Kawan-kawan
SEMANGAT!!

Allah sentiasa ada untuk kita, tapi adakah kita sentiasa ada untukNya??
Will you open your heart to Him??

nota: Tresure Hunt & Chess is coming!!
       : Jom lah naik kuda~


Oct 3, 2010

Dekstop~






Mereka sangat PENTING.
Aku rindu mereka.FULLSTOP.

If a friend is in trouble, don't annoy him by asking if there is anything you can do. Think up something appropriate and do it. ~Edgar Watson Howe
The most I can do for my friend is simply be his friend. ~Henry David Thoreau


nota: esok test 1 EG. gd luck semuaaa